Chronische Pijn Massage

Chronische pijn massages is een van mijn specialisaties. Ik probeer jouw pijn op een effectieve manier op te lossen zodat de aangedane lichaamsdelen beter gaan functioneren en opgehoopte stress wegvloeit. Bij hardnekkige klachten zijn meerdere sessies en onderhoud nodig. Deze behandeling is uitermate geschikt voor mensen met opgehoopte spanning in zowel lichaam als geest. Ik werk diep en effectief op pijnpunten die vaak al jaren pijnklachten geven.

Achtergrond informatie Chronische Pijn

Bij weefselschade (kan ook door verkeerde houding en stress) komen stoffen vrij die leiden tot ontsteking en perifere sensibilisatie van de nociceptoren (ook wel primaire hyperalgesie genoemd) met lokale pijn tot gevolg. Als pijn chronisch wordt, kan centrale sensibilisatie (ook wel secundaire hyperalgesie genoemd) optreden. Perifere sensibilisatie is een lokaal fenomeen, terwijl centrale sensibilisatie een meer centraal proces is waarbij het ruggenmerg en de hersenen betrokken zijn. Centrale sensitisatie manifesteert zich als wijdverbreide (over)gevoeligheid voor fysieke, mentale en emotionele stressoren zoals aanraking, mechanische druk, geluid, fel licht, temperatuur en medicatie.

Soms ontstaat Chronische pijn omdat de oorzaak (bijvoorbeeld werk) niet weggenomen kan worden. Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk onderhoud te hebben voor je lijf.

Vaak werk ik, na overleg met jou nog met aanvullende technieken zoals:

  Dry Needling Chinese Methode
  IASTM/Guasha (losmaken van dieper gelegen bindweefsel en spier)
  Cryotherapie
  Accupressuur/Drukpunten
  Cupping
  Zheng Gu

Ik zorg dat jij als herboren naar huis gaat

Mijn interesse in het menselijke lichaam en verbetering hebben ervoor gezorgd dat ik een groot aanbod aan verschillende massages aan kan bieden, net wat het beste aansluit bij jouw klacht of zorgvraag.