Lymfedrainage Massage/Pressotherapie

Om uit te leggen wat deze behandeling inhoudt vertel ik eerst iets over het lymfestelsel; We weten dat in onze bloedbaan bloed circuleert, maar het lymfestelsel, waar dus het lymfevocht doorheen stroomt, wordt vaak onderschat; Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor de gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand.

Pressotherapie is een elektronisch gestuurde luchtdrukmassage. De zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het speciale pak gestuurd. De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe-en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. Je gaat in het pak met een legging en dun t-shirt. Vervolgens steek ik je voeten, benen, armen en buik in het luchtdrukpak. Deze beschikt over een geïntegreerd infraroodsysteem (IR). Ik stel intensiteit, type drainage, duur en temperatuur in. Het systeem verbetert het metabolisme, de bloedcirculatie en activeert de vetstofwisseling bij 40°C . Tijdens de behandeling verbrandt je 500 / 600 kcal. Doordat het apparaat het lichaam ook ontgift en de vetverbranding stimuleert, wordt het gemakkelijker om gewicht te verliezen.

Je kan de pressotherapie als losse behandeling doen, daarbij adviseer ik een kuurvorm. Je kan het ook combineren met mijn massagebehandelingen, met name de Cupping of de Anti cellulite/ Diepbindweefselmassage (Deep tissue) is hiervoor perfect. Dit apparaat helpt namelijk mee bij het verminderen van cellulite. Maar vergis je niet, dit apparaat is niet alleen een 'beauty' apparaat. Het stimuleren van je lymfestelsel helpt ook tegen hoofdpijn, vermoeidheid, stress, chronische verkoudheid, bij een slechte doorbloeding en zelfs bij obstipatie.

Ik zorg dat jij als herboren naar huis gaat

Mijn interesse in het menselijke lichaam en verbetering hebben ervoor gezorgd dat ik een groot aanbod aan verschillende massages aan kan bieden, net wat het beste aansluit bij jouw klacht of zorgvraag.